'Nieuwe kabinet verhoogt lage BTW-tarief naar 9 procent'

Print
'Nieuwe kabinet verhoogt lage BTW-tarief naar 9 procent'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De nieuwe coalitie verhoogt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. De maatregel is onderdeel van het invoeren van een vlaktaks.

Dit betekent ook dat de hypotheekrenteaftrek versneld wordt verlaagd, meldt De Telegraaf.

Kapper
Door de btw-verhoging worden niet alleen boodschappen duurder, maar ook een bezoek aan de kapper of de schoenmaker. De ingrijpende verlaging van de hypotheekrenteaftrek gebeurt in vier stappen, van steeds drie procent per jaar, vanaf 2020.

Eigenwoningforfait
VVD, CDA, D66 en CU hebben afgesproken dat de opbrengst naar de huizenbezitter moet terugvloeien. Hiertoe wordt het eigenwoningforfait verlaagd, een belasting die woningeigenaren nu elk jaar bij hun aangifte inkomstenbelasting betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen