Lichaam vermiste Belg vermoedelijk gedumpt in Nederland

Print
Lichaam vermiste Belg vermoedelijk gedumpt in Nederland

Afbeelding: Politie

De Belgische politie vraagt hulp van inwoners van Maastricht bij de mysterieuze verdwijning van de 53-jarige Ronald Vandereyken uit Genk. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Vandereyken is omgebracht en dat zijn lichaam in Nederland is gedumpt of begraven.

De politie vraagt mensen in Belgisch en Nederlands Limburg, en vooral inwoners van de omgeving van Maastricht, zich te melden als ze informatie over de zaak hebben.

Geen spoor
Vandereyken werd op zaterdag 3 juni rond kwart voor een 's middags voor het laatst gezien bij een apotheek in het centrum van Genk. Zijn auto, een lichtgrijze Peugeot 207 uit 2007 met kenteken 1-PKB-557, werd een dag later onder verdachte omstandigheden gezien in Lanaken. Eind juli trof de politie de auto aan in Het Albertkanaal, niet ver van die plek. Van de vermiste man ontbrak ieder spoor.

Lees ook: Zoektocht naar vermoedelijk vermoorde man in bos vlak bij Maastricht

In de zaak werd eind juni een 53-jarige man uit Bilzen opgepakt. Deze Marc C. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van de Belg. Wat er precies gebeurd is, weet de politie niet, vandaar deze nieuwe oproep.

Mensen die de verdachte of de grijze auto in juni hebben gezien in de omgeving van Maastricht wordt gevraagd contact op te nemen met de Belgische politie via het nummer 0032 2 5544488. Ook als iemand andere informatie heeft kan hij of zij zich melden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen