'Als het droog is kunnen we scoren, als het regent zeker'

© AFP

Max Verstappen heeft de tweede training in Japan gelaten voor wat het was. Hij was een van de velen coureurs die niet naar buiten gingen op het drijfnatte circuit van Suzuka.

AD/Tim Engelen

Max Verstappen kwam in de eerste training niet verder dan een zesde tijd en de tweede training verregende zelfs. Toch denkt de Nederlander te weten dat Red Bull er goed voor staat. "Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen zeker."

RivierHet eerste uur van de training mocht er niemand de baan op. De pitsstraat had meer weg van een rivier dan van een racecircuit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na dik een uur werd het ciruit vrijgegeven. Een handjevol coureurs ging naar buiten. Slechts vijf rijders noteerden ook daadwerkelijk een rondetijd. Lewis Hamilton was op het kletsnatte Suzuka de snelste, voor Esteban Ocon en Sergio Perez.

Net als Verstappen bleef ook Daniel Ricciardo droog binnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal