Maastrichtse componist Jo van den Booren in het zonnetje

Print
Maastrichtse componist Jo van den Booren in het zonnetje

Jo van den Booren samen met zijn dochter Borika Afbeelding: Jo van den Booren

Jo van den Booren (82) uit Maastricht, bekend componist, dirigent en muzikant wordt zondag 8 oktober in het zonnetje gezet. Ter ere van zijn rijke muziekcarrière klinkt vanaf 14 uur in de St. Janskerk een concert met kamermuziek dat de in Maastrichtse ‘maestro’ zelf mocht samenstellen.

Van den Booren was jarenlang eerste trompettist van het Brabants Orkest, maar schreef tijdens zijn carrière ook vele tientallen symfonieën, kamermuziek, werken voor koor en orgel, concerten voor solo-instrumenten en werken voor harmonie- en fanfareorkest.

Mooie dingen
Daarnaast was hij medeoprichter van de Stichting Resonans en het Resonans-koperkwintet in Den Bosch. Van den Booren over het komende concert: "Het concert op 8 oktober is een gelegenheid om terug te kijken op de mooie dingen die er allemaal geweest zijn. Naast mijn inspanningen als orkestmusicus heb ik steeds mijn innerlijke aandrang gevolgd om te componeren."

Na het concert wordt bij het geboortehuis van de Maastrichtse componist, tegenwoordig café Den Dolhaart aan de Mergelweg om 16:45 uur een plaquette onthuld. Borika van den Booren, dochter van Jo en violiste bij het Concertgebouworkest in Amsterdam zal deze ceremonie aanvoeren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →