Provincie wil geld van Rijk voor station Grubbenvorst

© iStock

Partijen in Provinciale Staten gaan met een gezamenlijke brandbrief aan de Tweede Kamer een ultieme poging doen om alsnog geld los te krijgen voor een nieuw treinstation in Grubbenvorst.

Jule Peeters

Het station is, na een tegenvaller van ettelijke miljoenen, geschrapt uit de plannen voor de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen.

CampusDe politiek in de provincie vindt nog steeds dat het station bij campus Greenport Venlo er moet komen. Maar dat geld moet van het Rijk komen, vinden de meeste partijen, en niet van de provincie. In totaal gaat het om 6,4 miljoen euro.

Over een aantal weken behandelt de Tweede Kamer de begroting Infrastructuur en Milieu. Met een stevige lobby hoopt de provincie dat er dan alsnog geld wordt toegezegd voor het station.

DefinitiefOp 10 november nemen Provinciale Staten dan een definitief besluit. Als langer wordt gewacht met een beslissing over station Grubbenvorst dan loopt het hele Maaslijnproject vertraging op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal