Guido en Christophe, de mannen achter het elektrisch rijdend bierkratje

Print
Het elektrisch rijdende bierkratje dat deze week gespot werd in het centrum van Heerlen is een Limburgse uitvinding. Bedacht door twee 24-jarige studenten werktuigbouwkunde uit Maastricht en Gulpen.

Guido Buntinx en Christophe Westerveld hebben niet de illusie met de Reib, een anagram van Bier, de wereld te veroveren. "Het lijkt ons gewoon een leuk pr-middel voor een bierbrouwerij."

Biermerk
Omdat hun werkplaats in Gulpen staat, rijden ze nu rond op een Gulpener-krat, maar die brouwerij heeft er (nog) geen oren naar. "Maar de krat is heel gemakkelijk, binnen enkele minuten om te wisselen voor een ander merk." De Reib valt onder de scootmobiel-richtlijnen en heeft daardoor geen kenteken maar wel een verzekeringsplaatje nodig.

Lees ook: Man rijdt rond op bierkratje met kentekenplaat en achterlicht

Het krat weegt twinig kilo, kan een maximum snelheid van 45 kilometer per uur halen en heeft een actieradius van dertig kilometer. "Twee keer op en neer van Gulpen naar Valkenburg is ons al gelukt. Veel verder moet je ook niet rijden, want dan krijg je pijn aan je kont."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen