Guido en Christophe, de mannen achter het elektrisch rijdend bierkratje

Print
Het elektrisch rijdende bierkratje dat deze week gespot werd in het centrum van Heerlen is een Limburgse uitvinding. Bedacht door twee 24-jarige studenten werktuigbouwkunde uit Maastricht en Gulpen.

Guido Buntinx en Christophe Westerveld hebben niet de illusie met de Reib, een anagram van Bier, de wereld te veroveren. "Het lijkt ons gewoon een leuk pr-middel voor een bierbrouwerij."

Biermerk
Omdat hun werkplaats in Gulpen staat, rijden ze nu rond op een Gulpener-krat, maar die brouwerij heeft er (nog) geen oren naar. "Maar de krat is heel gemakkelijk, binnen enkele minuten om te wisselen voor een ander merk." De Reib valt onder de scootmobiel-richtlijnen en heeft daardoor geen kenteken maar wel een verzekeringsplaatje nodig.

Lees ook: Man rijdt rond op bierkratje met kentekenplaat en achterlicht

Het krat weegt twinig kilo, kan een maximum snelheid van 45 kilometer per uur halen en heeft een actieradius van dertig kilometer. "Twee keer op en neer van Gulpen naar Valkenburg is ons al gelukt. Veel verder moet je ook niet rijden, want dan krijg je pijn aan je kont."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →