Guido en Christophe, de mannen achter het elektrisch rijdend bierkratje

Het elektrisch rijdende bierkratje dat deze week gespot werd in het centrum van Heerlen is een Limburgse uitvinding. Bedacht door twee 24-jarige studenten werktuigbouwkunde uit Maastricht en Gulpen.

Ronald Colée

Guido Buntinx en Christophe Westerveld hebben niet de illusie met de Reib, een anagram van Bier, de wereld te veroveren. "Het lijkt ons gewoon een leuk pr-middel voor een bierbrouwerij."

BiermerkOmdat hun werkplaats in Gulpen staat, rijden ze nu rond op een Gulpener-krat, maar die brouwerij heeft er (nog) geen oren naar. "Maar de krat is heel gemakkelijk, binnen enkele minuten om te wisselen voor een ander merk." De Reib valt onder de scootmobiel-richtlijnen en heeft daardoor geen kenteken maar wel een verzekeringsplaatje nodig.Lees ook: Man rijdt rond op bierkratje met kentekenplaat en achterlichtHet krat weegt twinig kilo, kan een maximum snelheid van 45 kilometer per uur halen en heeft een actieradius van dertig kilometer. "Twee keer op en neer van Gulpen naar Valkenburg is ons al gelukt. Veel verder moet je ook niet rijden, want dan krijg je pijn aan je kont."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal