Gevonden jas is van Anne Faber

© ANP

De jas die dinsdag was gevonden in Huis ter Heide is inderdaad van de vermiste Anne Faber (25). Volgens de politie blijkt dat uit de eerste onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De jas lag in de berm in de buurt van de Amersfoortseweg.

ANP

In een nabijgelegen vijver in het Blookerpark is donderdagavond een fiets teruggevonden, die hoogstwaarschijnlijk van Anne is. Alles wijst er volgens de politie op dat de fiets van de vermiste vrouw is, maar onderzoek moet hier nog definitief zekerheid over geven.

SporenHet NFI onderzoekt ook of er andere sporen op het kledingstuk zitten. Daarover kan de politie nu nog geen uitsluitsel geven, aldus een woordvoerder.

Vrijdag zoekt de mobiele eenheid verder rondom de vijver in het Blookerpark. De vijver wordt nog verder leeggepompt. De verwachting is dat dit tot het eind van de middag duurt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal