Ook Limburg staat stil bij dood Eberhard van der Laan

In Venlo hangen de vlaggen halfstok vanwege de dood van Van der Laan.© DL/David Dunnaway/ANP

Op overheidsgebouwen in Limburg is vrijdag de vlag halfstok gehangen vanwege het overlijden van Eberhard van der Laan.

Redactie

De burgemeester van Amsterdam liet donderdagavond op 62-jarige leeftijd het leven na een strijd tegen longkanker.

VlaginstructiePremier Mark Rutte gaf vrijdag een bijzondere vlag-instructie af, wat betekent dat de vlag op overheidsgebouwen halfstok moet worden gehangen. Onder meer op het Gouvernement in Maastricht en op de verschillende gemeentehuizen in onze provincie wordt op die manier stilgestaan bij het overlijden van de de PvdA-prominent.

ReactiesIn het hele land wordt bedroefd gereageerd op de dood van Van der Laan. "Rest in Peace wens ik deze inspirerende bestuurder toe!", schrijft gouverneur Theo Bovens op Twitter. Ralf Krewinkel, partijgenoot van Van Der Laan, deelt het bericht van zijn overlijden met een huilende smiley.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

TranenChantal Janzen, die al jaren in Amsterdam woont, heeft een foto van een verregende hoofdstad gedeeld. "In Amsterdam regent het vandaag tranen", schrijft ze erbij. Ook Hadewych Minis is diep bedroefd: "U was zo lief en mooi voor onze lieve en mooie stad. Ga u vreselijk missen."

 

In Amsterdam regent het vandaag tranen

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal