Roda moet Djim de rest van het seizoen missen

© ANP

Roda JC kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Célestin Djim. De aanvaller liep donderdag een zware knieblessure op in het oefenduel met het Belgische STVV.

Tim Geurts

Djim viel halverwege de tweede helft geblesseerd uit nadat bij een actie zijn knie bleef staan. De aanvaller kermde het vervolgens uit van de pijn.

Negen maandenRoda-trainer Robert Molenaar gaf na afloop meteen al aan dat er voor het ergste gevreesd werd en vrijdag bleek uit een mri-scan inderdaad dat Djim zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Ook heeft de aanvaller een scheurtje in zijn meniscus. Voor de revalidatie van een dergelijke blessure staat ongeveer negen maanden. In overleg met Djim gaat Roda nu kijken waar de aanvaller het best geopereerd kan worden.

Djim kwam dit seizoen tot nu toe twee keer in actie voor Roda. In het competitieduel tegen PSV deed de Belg het laatste kwartier mee en in de beker tegen Capelle viel hij eveneens 15 minuten voor tijd in. In dat laatste duel scoorde de invaller twee keer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal