Rob Bontje: van volleybalprof tot boekbinder

Volleyballer Rob Bontje op archiefbeeld.© ANP

Volleyballer Rob Bontje op archiefbeeld.© ANP

thumbnail: Volleyballer Rob Bontje op archiefbeeld.
thumbnail: Volleyballer Rob Bontje op archiefbeeld.

Na een imposante carrière als volleybalinternational nam Rob Bontje na het overlijden van zijn vader de boekbinderij van zijn ouders over. In een interview met de Limburger praat hij vrijuit over het verlies van zijn vader.

Robin van der Kloor

Na jarenlang in landen als Italië, Polen en Duitsland als volleybalprof te hebben geleefd, keerde Rob Bontje in 2015 terug in Nederland, terug in zijn geboortedorp Grevenbicht. Een jaar later overleed zijn vader, zijn grote voorbeeld, vrij plotseling. “Hij kreeg alvleesklierkanker en het was gigantisch snel afgelopen, heel onrealistisch. Het begon met lichte buikpijn en drie weken later was hij dood. Absurd, hij was pas 65 en heel vitaal, heel fit.”

TrotsHet deed hem besluiten om fulltime boekbinder te worden. Samen met zijn moeder runt hij de zaak op een industrieterrein in Sittard, een vorm van rouwverwerking, stelt de 2.06 meter lange Limburger. “Absoluut, ik wil behouden wat mijn ouders hebben opgebouwd. Het hangt hier vol met volleybalposters van mij. Die heeft mijn vader allemaal opgehangen. Van mij hoeft dat niet en ik dacht altijd, die posters doe ik weg als ik hier kom werken. Maar ik blijf er vanaf. Ze zijn met trots opgehangen door mijn vader en het is niet aan mij om ze eraf te halen”, aldus Bontje.

“Mijn vader is in extreme mate een voorbeeld voor mij. Hoe hij geleefd heeft, hoe hij me opgevoed heeft, hoe hij voor ons gezorgd heeft: geweldig. Zo sterk als hij zich hield op zijn sterfbed, geweldig. Hij is zelfs onder de morfine nog naar een wedstrijd van mij gekomen.”

Lees zaterdag het complete interview met de oud-volleybalinternational.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal