Zoon leent wagen van pa voor ladingdiefstal

Foto ter illustratie. © Istock

Vier mannen zijn veroordeeld voor ladingdiefstal op het industrieterrein in Beringe. De straffen variëren van zeven maanden cel tot 180 uur taakstraf.

Peter Heesen

Een chauffeur uit Estland parkeerde op 23 februari 2017 zijn vrachtwagen op het industrieterrein langs de Noordervaart in Beringe. Vlak na middernacht werd hij gewekt door de politie. Dieven hadden een deel van zijn lading, bestaande uit cosmetica-artikelen, gestolen.Uiltje knappenTerwijl hij sliep, hadden de criminelen zich via de achterkant toegang verschaft tot de oplegger. Ze sneden een gat van een meter bij een meter in het dekzeil en laadden de spullen van de truck in hun bestelbus. Tot zover het slechte nieuws aan de vrachtwagenchauffeur.HeterdaadVia beveiligingscamera’s van DHL, het logistiek bedrijf dat op het industrieterrein gevestigd is, was de diefstal te zien. De politie werd gealarmeerd en trof de dieven aan toen ze net van het industrieterrein af wilden rijden.VluchtenDrie van de vier inzittenden vluchtten, de bestuurder bleef zitten en werd meteen aangehouden. Hij had de bedrijfsauto van zijn vader geleend, zo bleek, en voorzien van gestolen kentekenplaten. De politie wist de medeplichtigen diezelfde nacht ook in de kraag te grijpen. Van de vier komen er twee uit de regio Eindhoven, van de anderen is de woonplaats onbekend.StraffenW.O. (35) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot zeven maanden cel, omdat hij zich al vaker heeft bezondigd aan (lading)diefstallen. N. O. (35) moet zes maanden zitten, omdat hij evenmin een blanco strafblad heeft. De rechter veroordeelde O. E. (33) tot een gevangenisstraf van een maand voorwaardelijk, omdat hij de auto van zijn vader had gebruikt, plus een taakstraf van 180 uur. B.U. (24) kreeg een taakstraf van 180 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal