Fortuna in eigen huis onderuit in topper tegen NEC

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard heeft zich vrijdagavond in de topper tegen NEC de kaas van het brood laten eten. De ploeg van Sunday Oliseh verloor in eigen huis met 1-2.

Nick Bruls

De nummers twee en drie van de ranglijst maakten er een energieke pot van, die al vroeg ontbrandde toen Finn Stokkers in de zesde minuut werd weggestuurd door Jorrit Smeets en de 1-0 aantekende.

Prachtige volleyFortuna kwam vaker vrij voor NEC-doelman Joris Delle in scoringskans, maar liet na de score uit te bouwen. De gasten kwamen langszij door een prachtige volley in de bovenhoek van Mohamed Rayhi.

Rode kaartVlak na rust kwam NEC met 2-1 voor door een doelpunt van verdediger Guus Joppen, die later na zijn tweede gele kaart moest inrukken. Met elf tegen tien zette Fortuna de achtervolger onder druk. Trainer Sunday Oliseh bracht centrale verdediger Kai Heerings als stormram in het veld voor de eerder ingevallen Mickael Malsa, maar die noodgreep haalde ook niets uit.

De Fortunezen blijven tweede in de stand achter Jong Ajax, NEC nadert tot op één punt.

Foto: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal