MVV zakt na rust als kaartenhuis in elkaar

MVV'er Nys (L) in duel met Valpoort.© OrangePictures

MVV heeft vrijdag een harde les gekregen in de Flevopolder. Na een redelijke eerste helft bezweken de Maastrichtenaren na rust onder de druk van Almere City: 3-2.

Roel Wiche

De start van de sterrendragers was nog ijzersterk. Binnen zeven minuten kogelde Okita op de paal, mikte Golpek op de keeper en vond Yildirim het doel, na een snelle uitbraak: 0-1.Onder controleAlmere probeerde vervolgens een antwoord te vinden, had ook een licht veldoverwicht, maar MVV hield de wedstrijd zonder veel moeite onder controle. Zelf kwamen de Maastrichtenaren na de overrompelende openingsminuten weinig meer aan aanvallen toe. Alleen Golpek probeerde het met een afstandsschot, zonder veel gevaar.

OnderuitDirect na rust kwam MVV al snel zwaar onder druk. De ploeg kreeg een tik toen Valpoort in de zestigste minuut een gaatje vond: 1-1. Even later poeierde Van der Heijden op de paal en toucheerde Valpoort de lat. Vervolgens donderde de MVV-defensie als een kaartenhuis in elkaar. Valpoort, ongrijpbaar deze avond, en Walian voerden de score binnen korte tijd op naar 3-1. Yildirim deed op de valreep met zijn tweede doelpunt iets terug (3-2), maar MVV kon verlies niet meer afwenden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal