Auto rijdt in op voetgangers bij Natural History museum in Londen

Print
Auto rijdt in op voetgangers bij Natural History museum in Londen

Foto: AD/Reuters

In Londen is zaterdagmiddag een auto ingereden op voetgangers nabij het Natural History Museum. Meerdere mensen raakten daarbij lichtgewond.

In totaal raakten elf mensen licht gewond. Volgens de hulpverleners moesten negen mensen naar een ziekenhuis voor een behandeling. "Toen we naar de plaats van de aanrijding liepen, zagen we dat een man overmeesterd werd door de politie", verklaart een ooggetuige tegenover BBC. 

Het incident wordt niet gezien als iets dat met terrorisme te maken zou hebben. Er is wel een man aangehouden, meldde de Londense politie die het incident als aanrijding kwalificeert.

Bizar
Zowel het museum als diverse metrostations in de omgeving werden volledig afgesloten. Verschillende getuigen twitterden over het incident. "Ik zag zojuist een man op onschuldige mensen inrijden, bizar", schrijft een bezorgde burger. "Ik ben in Londen, waar een gek op voetgangers inreed. Contact alsjeblieft je familie en vrienden en controleer of ze veilig zijn", twittert iemand anders. 

De veiligheidsdiensten in Londen staan op scherp wegens recente zeer bloedige en gewelddadige terreurdaden in de stad, waarbij mensen zijn gedood of verwond door inrijdende voertuigen.