Meesterdaler Nibali wint voor tweede keer Ronde van Lombardije

Print
Meesterdaler Nibali wint voor tweede keer Ronde van Lombardije

Foto: EPA

Vincenzo Nibali heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Lombardije gewonnen. De Italiaan reed met een geweldige afdaling van de Civiglio zijn metgezel Thibaut Pinot uit het wiel. De 32-jarige Nibali schreef ook in 2015 de laatste grote klassieker van het jaar al op zijn naam, ook toen maakte hij het verschil in de afdaling.

Nibali (Bahrain-Merida) en Pinot (FDJ) reden vlak voor de top van de Civiglio, de voorlaatste klim van de dag, weg bij de andere favorieten. Tot dat selecte gezelschap hoorde op dat moment ook nog de sterk rijdende Sam Oomen.

Nibali, die vorige maand het WK in Noorwegen liet schieten om goed te zijn in de 'Ronde van de Vallende Bladeren', toonde zijn dalerscapaciteiten en mocht met nog 8 kilometer te gaan met een kleine voorsprong op Pinot aan de laatste klim van de dag (de San Fermo della Battaglia) beginnen.

Pinot zag de 'Haai van Messina' op het klimmetje (2,7 km á 7,2%) steeds verder uit het zicht verdwijnen en zag zelfs een podiumplaats aan zijn neus voorbij gaan. De Fransman Julian Alaphilippe finishte als tweede. De Italiaan Gianni Moscon mocht als nummer drie het podium betreden.