Vettel ziet kansen op wereldtitel verdampen na nieuwe zeperd

Print
Vettel ziet kansen op wereldtitel verdampen na nieuwe zeperd

Foto: EPA/Franck Robichon

Sebastian Vettel heeft zijn kansen op een vijf wereldtitel in de Formule 1 verder zien slinken na een nieuwe zeperd.

De Duitse coureur van Ferrari viel na vijf rondjes al uit in de Grote Prijs van Japan. Hij had technische mankementen aan zijn auto.

Gebrek aan power
Vettel begon als tweede aan de race op het circuit van Suzuka achter de Britse kampioenschapsleider Lewis Hamilton, maar werd al in de eerste ronde ingehaald door onder anderen Max Verstappen. Vettel klaagde over gebrek aan 'power'. Meer rijders passeerden hem en even later riep de teamleiding van de Italiaanse renstal hem naar binnen.

Uit het zicht
De viervoudig wereldkampioen lag dit jaar lang aan de leiding in de strijd om wereldtitel, maar is na drie tegenvallende races uit het zicht geraakt bij Hamilton. Vorige week in Maleisië had hij ook al technische problemen en moest Vettel de race achteraan beginnen. De race ervoor in Singapore viel hij kort na de start uit door een crash met teamgenoot Kimi Räikkönen en Verstappen.

Geweldig werk
De Duitser berustte in de nieuwe tegenslag en nam Ferrari in bescherming. "Er is dit jaar geweldig werk verricht door het team. Natuurlijk is dit een bittere tegenvaller en we zijn allemaal zwaar teleurgesteld, maar ik zal het team niet afvallen", zei hij tegen de verzamelde media. "We gaan wat uitrusten en de volgende races alles geven. Ook al hebben we het niet meer in eigen hand, we hebben nog een kans."