Lions houdt zicht op volgende ronde

Print
Lions houdt zicht op volgende ronde

Foto: iStock

OCI-Lions heeft nog zicht om de derde ronde van de EHF Cup te bereiken. De formatie leed in eigen huis een kleine nederlaag in de heenwedstrijd van de tweede ronde. In City Resort was het Noorse OIF Arendal net iets beter: 28-25.

Spannend was het de gehele wedstrijd.

Slordig
Beide ploegen waren continue aan elkaar gewaagd en nooit was het verschil groter dan vier treffers. Goed handbal was zeldzaam. Vaker was het slordig en rommelig. Ivar Stavast hield Lions met tien treffers in de race als de Noren verder dreigden uit te lopen. Of anders was daar sluitpost Luuk Hoiting, die belangrijke reddingen verrichte.  

Lions miste aanvallend te veel kansen om aanspraak te maken op meer. Bij rust stond 16-13 voor Arendal. De thuisploeg leek het momentum te grijpen in het tweede bedrijf, maar met een aantal snelle treffers liepen de bezoekers toch weer uit.

Overtal
Lions bleef vechten en kwam terug in de wedstrijd. De ploeg had zelfs in de slotfase de kans om een betere uitslag neer te zetten, maar in overtal werd de situatie te vaak niet goed uitgespeeld. 

Volgende week zaterdagavond is in Arendal de return.