Arriva gooit groot aantal busdiensten in Limburg om

Print
Arriva gooit groot aantal busdiensten in Limburg om

Afbeelding: De Limburger

Bus- en treinvervoerder Arriva gooit op 10 december een groot aantal busdiensten om. Volgens het bedrijf moeten de ingrepen leiden tot een flinke verbetering van de bereikbaarheid.

Arriva nam vorig jaar het regionale bus- en treinvervoer in Limburg over van Veolia. Die nieuwe concessie duurt vijftien jaar. In tegenstelling tot de regels die voor Veolia golden, mag Arriva volgens de contracten meer aanpassingen aan lijnen doen. Arriva kreeg na de overname van het openbaar vervoer veel kritiek van reizigers op de nieuwe dienstregeling. De aanpassingen in december moeten die pijn verzachten. Het moment is gekozen omdat dan landelijk alle nieuwe dienstregelingen ingaan.

Bekijk hieronder de belangrijkste wijzigingen. Wil je kijken wat er precies verandert voor jou, klik dan hier voor het hele document.

Noord-Limburg
In Noord-Limburg wordt onder meer een nieuwe buslijn 70 opgericht die vanuit Horst via Tradeport en Greenport naar het Station in Venlo rijdt. De lijn wordt gekoppeld aan lijn 87 zodat ook Venray en Leunen verbonden worden met Tradeport en Greenport, stelt Arriva. De bereikbaarheid van dit bedrijventerrein is momenteel slecht. Het zou verbeterd worden door de aanleg van een station in Grubbenvorst, maar die lijkt van de baan.

Midden-Limburg
Er komt weer een verbinding tussen Panningen en Roermond via Roggel en Heythuysen. Toverland krijgt een busverbinding vanuit Panningen. De buslijn vanuit station Horst-Sevenum die via Maasbree naar Panningen rijdt, rijdt op de terugweg via Toverland. De verbinding tussen Weert en Roggel wordt een uurdienst in plaats van de huidige dienst waarbij elk half uur een bus rijdt. De verbinding met het College in Weert wordt hersteld. Dit was eerder al bekendgemaakt.

Zuid-Limburg
De stadsbus rijdt vanaf 10 december weer door de wijk Heer. Vervoersbedrijf Arriva is overstag na een massale lobby van buurtbewoners. Ook komt er een nieuwe busverbinding vanuit Vaals, via Vijlen, naar Gulpen en Maastricht. Verder krijgt de regio Sittard-Geleen krijgt een nieuwe busverbinding. Met die nieuwe lijndienst worden onder meer het Fortuna-stadion, de Sportzone en huis- en tuinboulevard Gardenz beter en sneller per openbaar vervoer bereikbaar. In Vaesrade gaat er helemaal geen lijnbus meer rijden. Er kan wel nog gebruik gemaakt worden van de wensbus Schinnen-Zuid.

Lees meer in De Limburger van maandag

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje