Politie overweegt hulp leger bij zoeken Anne

Print
Politie overweegt hulp leger bij zoeken Anne

De zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Afbeelding: ANP

De politie overweegt alsnog de hulp van het leger in te roepen bij de speurtocht naar Anne Faber (25). De nu al tien dagen durende zoektocht naar de vermiste Utrechtse heeft afgelopen weekeinde geen nieuwe aanwijzingen omtrent haar lot opgeleverd.

Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens is eerder de inzet van het leger afgehouden. "We hebben vanaf uur 1 contact met Defensie gehad, maar in het begin was het niet handig om een bataljon door het terrein te laten banjeren. Maar nu het zoekgebied groter wordt, is het tijd te overwegen er toch met een nog grotere groep in te gaan.’’

Spoorloos
Anne Faber verdween op vrijdag 29 september spoorloos tijdens een fietstocht in de omgeving van Utrecht. De dagen daarna werden haar jas, fiets en tas gevonden in Huis ter Heide, in en rond het Blookerpark.

Daar concentreert zich nu het onderzoek. Politie en vrijwilligers kammen al dagen de omgeving in steeds wijdere cirkels uit. De afgelopen dagen doorkruisten familie, vrienden, vrijwilligers onder begeleiding van de politie de bossen rond Huis ter Heide, maar ook in Soest.

Voorwerpen
Politiemensen die de zoekploegen leiden lopen rond met plastic zakken om eventuele vondsten te bewaren. Daarvan wordt minutieus de locatie en omstandigheden vastgelegd. Volgens de politiewoordvoerder zijn er inmiddels zakken vol voorwerpen uit de bossen rond Huis ter Heide gehaald. Daarvan moet later nog worden vastgesteld of ze waardevol zijn in het onderzoek naar de vermiste Utrechtse. "Er zat in elk geval niks bij dat meteen duidelijk van belang is."

De politie is onder meer erg geïnteresseerd in de telefoon van de Utrechtse, waarmee ze vrijdagavond 29 september onderweg in de stromende regen in Baarn nog een selfie verstuurde.

Modder
Om onder meer die smartphone te vinden, pompte de brandweer de complete vijver van het Blookerpark in Huis ter Heide leeg. Donderdagavond werd daarin de fiets gevonden die vrijwel zeker van Faber was. De modder op de bodem van de vijver werd het afgelopen weekend onderzocht, maar dat leverde geen nieuwe sporen op.

De politie houdt intussen nog met alle scenario’s rekening. "Maar een misdrijf is nu aannemelijker dan een ongeluk", zegt politiewoordvoerder Jens.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →