Geld ov-chipkaart terug? Kan nu met minder gedoe

Print
Geld ov-chipkaart terug? Kan nu met minder gedoe

Afbeelding: iStock

Reizigers kunnen makkelijker geld terugkrijgen dat nog op een verlopen ov-chipkaart staat. Dat geldt ook voor kaarten die meer dan een jaar verlopen zijn.

Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, start deze maandag de actie Jouw geld telt om reizigers om de hoogte te brengen van de versoepeling.

Gedoe
Het bedrijf geeft hiermee gehoor aan de oproep van staatssecretaris Sharon Dijksma, die eerder dit jaar vroeg om het geld terugvragen makkelijker te maken. Veel geld is de afgelopen jaren op de kaarten blijven staan omdat mensen het te veel gedoe vinden.

Doneren
Van kaarten die korter dan een jaar zijn verlopen kan het saldo nu ook online of telefonisch worden teruggevraagd. Reizigers kunnen eventueel ook besluiten het geld te doneren aan een goed doel. Als een kaart langer dan een jaar is verlopen, kan het geld via een formulier worden teruggevraagd.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →