Herfstweer leidt tot chaos op A2

Print
Herfstweer leidt tot chaos op A2

Afbeelding: Twitter @PetraMeijers

Chaos maandagochtend in beide richtingen op de snelweg A2 in Limburg, met veel vertraging voor de weggebruikers. Op verschillende plaatsen gebeurden ongelukken in de ochtendspits, waarna lange files ontstonden en de snelweg tijdelijk dicht ging.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het herfstweer met motregen en vallende bladeren de meest voor de hand liggende verklaring voor de verstoorde ochtendspits.

Toeval
Automobilisten zijn nog niet gewend hun rijgedrag aan te passen aan de veranderde weersomstandigheden. Bij herfstweer is het verstandig de snelheid te minderen en meer afstand te houden. Volgens Rijkswaterstaat is het toeval dat tussen Meerssen en Ulestraten in beide richtingen van de A2 bijna gelijktijdig lange files ontstonden.    

Autowrakken
Door een ongeluk met meerdere voertuigen op de Kruisberg in Meerssen op de A2 in noordelijke richting ontstond een file van 16 km tot aan Gronsveld. De weg was een tijdje dicht om autowrakken te bergen. Verkeer vanuit Maastricht werd omgeleid via de A76 en de A79.

Lees ook: Verkeer in ochtendspits muurvast door ongeval op A2 bij Maastricht

Tunnel dicht
De Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht was tijdelijk afgesloten in noordelijke richting om te voorkomen dat auto’s in de tunnel stil kwamen te staan, maar is rond 9 uur weer opengegaan. Later ontstond voor het knooppunt Europaplein een file van 3 km vanwege een kapotte auto op de linkerrijstrook. Noordelijker op de A2, bij Kelpen-Oler, vond eerder op de ochtend ook al een aanrijding plaats met een lange file tot gevolg.

Vrachtauto met pech
Ook op de A2 in zuidelijke richting stonden lange files, veroorzaakt door een vrachtauto met pech in de buurt van Maastricht Aachen Airport. Dat leidde tot langzaam rijdend en stilstaand verkeer tot in Born. 

Behalve op de A2 ging het maandagochtend ook mis op de A73. Een ongeluk bij Maasbree leidde omstreeks 9:30 uur in de richting naar Nijmegen tot een kilometerslange file.

Vertraging op spoor
Treinreizgers kregen maandagochtend te maken met een forse vertraging op het traject tussen Sittard en Maastricht. Lange tijd reden er geen treinen omdat er iemand, even na 6:30 uur bij Elsloo, onder de trein was gekomen. Reizigers moesten tijdelijk hun weg vervolgen via Heerlen. Dat leverde een extra reistijd op van ongeveer een kwartier. Rond 10:00 uur waren de beperkingen voorbij en werd het treinverkeer hervat.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen