Giel hackt 3FM en ergert zich aan zijn oude werkgever

Print
Giel hackt 3FM en ergert zich aan zijn oude werkgever

Afbeelding: ANP Kippa

Kersvers Radio Veronica-dj Giel Beelen heeft vanochtend flink laten horen tijdens zijn nieuwe radioavontuur. De ochtendjock was plots te horen op 3FM. Het nummer In your arms van Chef' Special werd onderbroken, waarna Giel te horen was om zijn show bij nieuwe werkgever te promoten.

"Hé hallo, Giel hier. Misschien ken je me nog, ik heb hier heel lang op de radio gezeten, maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica." Dat zijn de woorden waardoor Sander Hoogendoorn, de dj die Domien Verschuuren verving in de ochtend, even van slag raakte. Giel Beelen lijkt het muziekbestand van In your arms te hebben aangepast en daar een promotiepraatje in te hebben gezet. Hoogendoorn nam het sportief op: "Ok, 1-0, maar komt goed!"Werktijd
Mogelijk dat de actie van Giel een wraakactie is na een ergernis over zijn Facebook-pagina. In zijn nieuwe programma behandelde Giel Beelen het nieuws over de 14-jarige Julie, haar pagina werd geblokkeerd nadat ze een veelgedeelde brief aan Eberhard van der Laan had geplaatst. "Mijn pagina is trouwens ook gehackt", begon Giel zijn verhaal. "Eigenlijk moet ik het er helemaal over hebben op de radio, maar ik moet er hierdoor aan denken. Mijn vorige werkgever zegt die heb je onderhouden tijdens werktijd, dus die is van ons."

De ochtendjock snapt niet waarom 3FM hem de rechten tot zijn Facebook-pagina heeft ontzegd. En steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Wat moeten ze daarmee? Gelukkig heb ik nog wel een stiekeme manier gevonden om er dingen op te plaatsen, maar ik ben geen beheerder meer. Van mijn eigen fucking Facebook?!"

Giel verliet in september na ruim twintig jaar 3FM. Bij die zender presenteerde hij jarenlang een succesvolle ochtendshow en was een van de gezichtsbepalende dj's in het Glazen Huis. Het laatste jaar kampte de publieke zender met lagere luistercijfers. Giel werd in de ochtend vervangen door Domien Verschuuren. Na een jaar in de weekendprogrammering besloot hij 3FM definitief te verlaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →