Nederlander overlijdt bij crash met vliegtuigje op Mallorca

Print
Nederlander overlijdt bij crash met vliegtuigje op Mallorca

Afbeelding: Stock.xchnge

Bij een ongeluk met een klein vliegtuig op Mallorca is een Nederlandse man om het leven gekomen. Volgens Spaanse media overleed de 47-jarige Richard de Nijs toen hij gisterochtend neerstortte in het Tramuntana-gebergte.

Kort nadat de Nederlander onder prima weersomstandigheden was opgestegen, zou hij in de bergen in een dicht wolkendek terecht zijn gekomen. Hoogstwaarschijnlijk is hij tegen een berg gebotst, waarna het toestel vlam vatte. Op de grond veroorzaakte het vliegtuigje een kleine bosbrand. Het lichaam van de Nederlander, die in Barcelona woonde, werd in de cockpit teruggevonden.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de 47-jarige Nederlander. "We hebben contact gehad met de familie. Die reist in verband met het overlijden af naar Spanje, waar de man al een tijd woonde."

Verdriet
De bekende stylist Maik de Boer bevestigt op Instagram het overlijden van de Nederlander. "Ik heb je ervaren als een inspirerende, warme, gastvrije, lieve man en koester de momenten die we samen hadden.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →