Familie Anne Faber noemt hulp vrijwilligers ‘hartverwarmend’

Print
Familie Anne Faber noemt hulp vrijwilligers ‘hartverwarmend’

Bij de zoekactie naar de vermiste Anne Faber krijgt de politie steun van de ME, medewerkers van het Rode Kruis, familie en vrienden van Anne. Afbeelding: ANP

De familie van de vermiste Anne Faber noemt alle hulp van vrijwilligers bij het zoeken naar de 25-jarige Utrechtse ‘hartverwarmend’. Vandaag laten de direct betrokkenen het zoeken naar Anne over aan de politie en het leger.

"Zij hebben aangegeven over voldoende manschappen te beschikken om verder te zoeken", zegt Hans Faber, oom van Anne en woordvoerder namens de familie en de vriend van Anne. Hij vindt het ‘fantastisch nieuws’ dat vanaf vandaag ook het leger wordt ingezet. Hans Faber had daar vorige week namens de familie zelf al een oproep toe gedaan.

"Het is echt goed om te zien hoeveel mensen zich betrokken voelen en meehelpen", zegt Faber, nadat vooral afgelopen weekend tientallen mensen zich rondom Huis ter Heide meldden om te gaan helpen zoeken. Samen met de politie, het Rode Kruis en oorlogsveteranen doorzochten zij de bossen.Camerabeelden
De familie en vrienden van Anne Faber concentreerden zich de afgelopen dagen voornamelijk op het opvragen van camerabeelden bij particulieren en bedrijven en lieten het zoeken in het bos over aan de anderen.

Vandaag verplaatst de zoektocht zich naar de omgeving van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Tot nu werd vooral gekeken in de bossen rondom Huis ter Heide, waar een jas van Anne werd gevonden en vermoedelijk ook haar fiets en een rugzak. De vijver van het Blookerpark werd helemaal leeggepompt in de hoop sporen te vinden.Groter gebied
Het nieuwe zoekgebied bij Soesterberg ligt verder van de gevonden sporen vandaan. Daarom wordt er volgens de politie ook anders gezocht. "Omdat het gebied groter is, wordt ook met meer mensen gezocht en zal er met een bredere blik naar sporen worden gekeken. Op die manier kan het gebied sneller worden doorzocht", aldus de politie. Omdat vooralsnog elk spoor van Anne ontbreekt, is het zoekgebied uitgebreid.

Het leger, dat al eerder adviseerde over de zoekmethoden, heeft zelf aangegeven dat ze vandaag graag ook fysiek aanwezig zal zijn. Op dit moment bestaat de zoekploeg uit ruim 200 mensen. Dat is volgens de politie op dit moment voldoende.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →