Venlo sluit zwaar vervuild truckersterrein: 'chauffeurs doen behoefte in openbare ruimte'

Print
Venlo sluit zwaar vervuild truckersterrein: 'chauffeurs doen behoefte in openbare ruimte'

Afbeelding: Istock

Venlo sluit per 19 oktober een zwaar vervuilde vrachtwagenparkeerplaats aan de Keulse Barrière.

Volgens de gemeente doen vrachtwagenchauffeurs in de openbare ruimte hun behoefte bij gebrek aan voorzieningen op het terrein. Volgens Venlo liggen er dermate veel uitwerpselen aan de rand van het terrein dat alleen een gespecialiseerd bedrijf in staat is deze op te ruimen.

Ratten
Daar zijn echter kosten aan verbonden. Hoewel er prullenbakken op het terrein staan, ligt er volgens Venlo veel afval op het terrein. Dit trekt ratten en ander ongedierte aan. Venlo kondigt de sluiting van het terrein vanaf woensdag aan met informatieborden in verschillende talen. Vanaf 19 oktober is het terrein bij het voormalige douanekantoor gesloten voor verkeer.

Slopen
Bedoeling is dat de gebouwen aan de Keulse Barrière in maart volgend jaar gesloopt worden. Op het terrein is een nieuwe vestiging van tuinwinkel Van Cranenbroek gepland.

Rustpauze
Op het terrein staan volgens Venlo met name ’s nachts en in de weekenden steeds meer vrachtwagens geparkeerd. Dit komt volgens Venlo omdat omringende landen strenger controleren of truckers hun lange rustpauze wel buiten de cabine doorbrengen. Venlo was van plan het truckersterrein te gedogen tot maart, maar grijpt nu toch eerder in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →