Duitse politie toont foto's misbruikt meisje

Print
Duitse politie toont foto's misbruikt meisje

Afbeelding: ANP

De Duitse justitie is met behulp van een foto van een slachtoffertje van kindermisbruik op zoek naar de dader(s). De maandag gepubliceerde foto's tonen een meisje van ongeveer vier of vijf jaar oud. Justitie in Frankfurt heeft samen met de federale recherche de ongebruikelijke stap genomen om de foto van een slachtoffer te verspreiden, omdat deze zaak zo ernstig is.

Het meisje moet op zijn minst tussen oktober 2016 en juli 2017 meerdere malen zijn misbruikt en is daarbij gefilmd. Bij de foto's staat de oproep: "Wie kent dit meisje?''

Gevreesd wordt dat het kind nog steeds wordt misbruikt. Daarom is voor het eerst in tien jaar tijd besloten foto's van het slachtoffer te publiceren, aldus Officier van Justitie Georg Ungefuk in Frankfurt. De beelden zijn afkomstig van een kinderporno-site op het 'Darknet'. De dader is volgens Ungefuk frequent actief. "In de afgelopen jaren konden we genoeg over daders te weten komen om ze op te sporen, maar deze dader laat geen sporen na, hij is erg voorzichtig en systematisch bezig'', zei de officier van justitie in de krant Bild.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →