Verdachte opgepakt voor verdwijning Anne Faber

Print
Verdachte opgepakt voor verdwijning Anne Faber

Afbeelding: Politie

In verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber. Ze is nog steeds vermist.

De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, en zit in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij was zoals de politie het omschrijft, "geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving". 

Volgens het AD gaat het om de 27-jarige M.P. uit Zeewolde die in 2010 tijdens Koninginnedag in Nijkerk twee meisjes verkrachtte nadat hij ze met een pistool had bedreigd. P. werd in hoger beroep tot twaalf jaar cel veroordeeld.

In de bosjes moesten de slachtoffers zich uitkleden. Daarna liet P. hen allerlei seksuele handelingen met hem en met elkaar doen, terwijl hij zijn pistool op hen richtte. Toen er passanten van het feest aankwamen moesten de meisjes zich weer aankleden. Maar in een slootje bij het voetbalveld werden ze opnieuw gedwongen tot seks. "Het leek wel een horrorfilm", stelde een van de meisjes in een slachtofferverklaring, die in de Arnhemse rechtbank werd voorgelezen.

Zondag al in vizier
Rechercheurs kregen hem zondag in het vizier. Op basis van wat, zegt de politie niet. Wel is duidelijk dat de politie de man in de gaten hield in de hoop dat Faber zo kon worden teruggevonden. Toen dat niet gebeurde, werd hij maandag alsnog opgepakt.

Verhoord
Belangrijkste doel van het onderzoek is nu erachter komen waar Faber is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing, stelt de politie. De verdachte wordt verhoord en zijn gangen worden nagegaan vanaf de vermissing van de vrouw op vrijdag 29 september. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat door. Volgens de politiewoordvoerder "kantelt" het zoekgebied nu "naar de richting waar de man verblijft".

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een omafiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →