Bewoners zien sloop viaduct Venray helemaal niet zitten

Print
Bewoners zien sloop viaduct Venray helemaal niet zitten

Het viaduct moet plaatsmaken voor een rotonde. Afbeelding: Gé Hirdes

In Venray is kritiek op het plan om het viaduct van de N270 bij Leunen te slopen en te vervangen door een rotonde. Dat bleek maandagavond bij de presentatie van de plannen voor de reconstructie van de N270 ter hoogte van Venray.

Velen zetten vraagtekens bij de ondergrondse tunnels voor voetgangers en fietsers bij de nieuwe rotonde.  Die worden als onveilig ervaren. Voor ouderen betekenen de tunnels bovendien een flinke klim.  

Maatregelen
Volgens de plannenmakers van de provincie kunnen de tunnels met technische maatregelen wel veilig worden gemaakt. Voor een fiets- en voetgangersbrug is geen plaats. Volgens de provincie gaan er geen files ontstaan door de nieuwe rotonde. 

A73
In het kader van de reconstructie van de N270 verdwijnt de rotonde bij de Evenementenhal. Die wordt vervangen door een kruispunt met stoplichten. Bij de A73 komen nieuwe op- en afritten. Voor fietsers wordt een nieuwe fietsbrug naar het station in Oostrum aangelegd. Tenslotte krijgt het landbouwverkeer een eigen weg langs de N270. Als er geen verzet uit de bevolking komt moet de klus eind 2020 zijn geklaard. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →