Winkelverbod na slaande ruzie over 2,38 euro

Print
Winkelverbod na slaande ruzie over 2,38 euro

Afbeelding: ANP

Winkelcentrum De Brusselse Poort in Maastricht is drie jaar lang verboden terrein voor een klant van de daar gevestigde Jumbo-supermarkt. De klant raakte zondag slaags met een beveiliger nadat hij zonder te betalen met producten ter waarde van 2,38 euro naar buiten was gelopen.

De man meende recht te hebben op gratis boodschappen, omdat hij de vierde wachtende in de rij voor de kassa was. In dat geval hoeft een klant niet te betalen.

Camerabeelden
Volgens de bedrijfsleider van de supermarkt was nog niet opgehelderd of de man wel of niet recht had op de gratis boodschappen. "In twijfelgevallen kijken we samen naar de camerabeelden, maar daar wilde hij niet op wachten. Hij had meteen een grote mond en is zonder te betalen weggelopen. Met een kind op de arm heeft hij buiten een beveiliger geslagen."

Overdreven
De lezing van de klant staat haaks op die van de supermarkt. Volgens Kasper Regter, de advocaat van de Maastrichtenaar, werd zijn cliënt juist agressief bejegend door een supermarktmanager. Ook de beveiliger zou zich "als een haantje” hebben gedragen.

Regter vindt een toegangsverbod voor drie jaar zwaar overdreven. "Waar twee vechten, hebben er doorgaans twee schuld, maar het is een bizar verhaal. 2,38 euro, waar hebben we het over?" 

Vaker
De advocaat zegt al vaker gehoord te hebben over problemen over de regeling dat de vierde wachtende voor de kassa zijn boodschappen gratis krijgt. "Het personeel wordt daarop afgerekend. Als je als klant daarop een beroep doet, levert dat nare discussies op."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →