Politie vindt kinderverkrachter na tonen beelden slachtoffertje

Print
Politie vindt kinderverkrachter na tonen beelden slachtoffertje

Afbeelding: iStock

De Duitse politie heeft de verdachte van het misbruik van een meisje gevonden nadat het beelden van het slachtoffertje online had verspreid.

Dat meldt de Duitse politie. Volgens Bild is de dader opgepakt en is het meisje in veiligheid. De beelden van het jonge meisje in de handen van kindermisbruikers maakten veel los. "Het kind is in groot gevaar. We moesten dit publiceren", zei officier Georg Ungefuk van de Duitse federale politie eerder maandag.

Het meisje is een jaar of vier, vijf. Ze lijkt op een bed te liggen. Ook draagt ze een keer een pluizige trui met bloemen. Met verward haar kijkt ze zelfs van bovenaf in de camera. 

"Het is ongewoon om beelden naar buiten te brengen", zei Ungefuk tegen Bild. Sinds oktober 2016 zijn tot juli 2017 al negen video’s gepubliceerd, volgens de politie. "Het gevaar is groot. Waarschijnlijk wordt ze nog steeds misbruikt."

Opsporing
"De dader werkt zeer zorgvuldig. Hij laat totaal geen sporen achter. Hij is heel snel en verschijnt in korte tussenpozen op het Darkweb. Het kind is volledig overgeleverd aan de man", meldde de officier.

"Normaal gesproken wachten de daders ongeveer zes maanden totdat ze weer iets doen. Vaak wordt dan eerst gekeken hoe de mensen op het darkweb reageren."

Ook in 2007 zocht de politie naar slachtoffers. De afgelopen jaren rondde ze dat onderzoek met succes af. De politie had genoeg materiaal om de daders op te pakken.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →