Oud-PVV'er Bosman haalt keihard uit naar Michael Heemels in open brief

Cor Bosman (rechts) haalt hard uit naar zijn voormalige partijgenoot Michael Heemels© ANP

Oud-PVV’er Cor Bosman haalt in een open brief snoeihard uit naar Michael Heemels. "Ik heb je zien veranderen in de grootste en domste kloothommel die ik ooit heb gekend", schrijft hij aan zijn vroegere partijgenoot.

Jule Peeters

In verklaringen en interviews over zijn strafzaak sprak Michael Heemels verleden jaar veelvuldig over Roermondenaar Cor Bosman, zijn voormalige PVV-collega in Provinciale Staten. De dag dat Bosman uit de partij werd gezet - hij had toenmalig PvdA’er Selçuk Öztürk een ‘uitgekotst stuk halalvlees’ genoemd - nam Heemels zijn eerste snuif coke. Hij kon de druk die de affaire met zich meebracht niet aan, zei hij.

VerslaafdHeemels greep naar verdovende middelen en raakte verslaafd. Drank, drugs en allerlei spullen bekostigde hij met geld uit de partijkas. Na vier jaar liep Heemels tegen de lamp. Vorige week werd hij veroordeeld tot veertien maanden cel.

BriefVoor Bosman aanleiding om via een open brief aan Heemels, verstuurd aan De Limburger, zíjn kant van het verhaal te vertellen. 'Ik heb je zien veranderen in de grootste en domste kloothommel die ik ooit heb gekend.'

Heemels liet maandagavond via zijn advocaat weten de brief van Bosman "met begrip en empathie" te hebben gelezen. Zijn voormalige partijgenoot krijgt binnenkort een brief terug.

Lees de hele brief van Bosman hier.