Restaurant bij vieze truckparking Venlo gaat dicht

Print
Restaurant bij vieze truckparking Venlo gaat dicht

Afbeelding: Lé Giesen

Het einde van de parkeerplaats voor truckers aan de Keulse Barrière in Venlo noopt wegrestaurant De Nieuwe Keulse tot sluiting.

Uitbater Ludo Stroink van De Nieuwe Keulse laat weten dat hij zijn personeel begin volgende week zal ontslaan. Woensdag sluit De Nieuwe Keulse na vijftig jaar zijn deuren. “Truckers kunnen hier straks niet meer parkeren en ik kan daardoor geen gasten meer ontvangen.”

Gedogen
De truckparking gaat dicht omdat chauffeurs die het weekend doorbrengen op het terrein hun behoefte in de openbare ruimte doen en zoveel afval dumpen dat dit ratten en ander ongedierte aantrekt. De gemeente Venlo wil de rotzooi niet meer opruimen en stopt aanstaande woensdag met het gedogen van truckers op het terrein.

Gelegenheid
Stroink noemt de uitleg van de gemeente Venlo over de sluiting een ‘bullshit-verhaal’. "Het heeft er alles mee te maken dat de firma Van Cranenbroek hier moet komen. Dat de Oost-Europese chauffeurs er een rotzooi van maken, is een mooie gelegenheid om de boel dicht te gooien.” Stroink zegt dat hij de afgelopen maanden vergeefs moeite heeft gedaan met de gemeente in gesprek te komen over een oplossing van de overlast.

Onveilig
De gemeente Venlo zegt zich niet te kunnen vinden in de uitspraken van Stroink. Venlo wijst ook op het feit dat het terrein in slechte staat verkeert en dat dit voor verkeersonveilige situaties kan zorgen.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu