Politie schiet man dood na achtervolging

Print
Bij de grootschalige politieactie in Oud-Roosteren is woensdagmiddag een dode gevallen.

De man is na een achtervolging doodgeschoten door de politie, bevestigt een woordvoerder.

De auto kwam vanmiddag op hoge snelheid het dorp binnenrijden, gevolgd door onopvallende politiewagens, zeggen buurtbewoners. Twee auto's die bij het stoplicht stonden moesten uitwijken en werden ook geraakt door de auto van de verdachten. Bij het eerste hoekhuis kwam de auto tot stilstand.

Schoten
Buurtbewoner Enrico Rovers stond op het punt om naar de tandarts te gaan toen hij knallen hoorde. Hij ging snel naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. "Ik moest wel opletten want ik was bang dat ze zouden blijven schieten. Ik zag twee mannen de auto uitrennen, allebei een andere kant op."

Een van de mannen was neergeschoten door de politie. Dat heeft Rovers niet gezien, maar even later zag hij wel hoe twee agenten de man probeerden te reanimeren.

De andere verdachte werd geblindoekt afgevoerd door agenten. "Hij kreeg iets over zijn hoofd en werd op zijn knieën gedwongen. Daarna is hij in een politieauto afgevoerd."

"Ze reden als gekken", zegt een andere getuige. "Ze meenden dat de Rijksweg een circuit was en reden akelig hard". Ze zag geen politieauto maar een zwarte BMW met zwaailicht.

Liquidatiemileu
De zaak heeft betrekking op een lopend onderzoek van de Amsterdamse politie in het 'liquidatie-milieu'. In verband met dat onderzoek wil de politie verder geen uitspraken doen over de toedracht en identiteit van de man.  Over de zaak wordt om 19:15 uur een persconferentie gehouden waar meer duidelijk moet worden. 

In Maarheeze vond een soortgelijke politieactie plaats. Wat het verband tussen de zaken is blijft nog onduidelijk. De politie zegt dat er verdachten zijn aangehouden, maar dat nog niet alle verdachten zijn opgepakt.

Politiemacht
Momenteel is in Brunssum een grote politiemacht op de been. Mogelijk is er een verband met de actie in Roosteren.