Hotels: 'Geluidsoverlast Maastricht Airport funest voor toerisme'

Print
Hotels: 'Geluidsoverlast Maastricht Airport funest voor toerisme'

Hotels vrezen de geluidsoverlast die de extra vrachtvliegtuigen met zich mee brengen. Afbeelding: De Limburger

Heuvelland Hotels komt in het geweer tegen de voorgenomen uitbreiding van Maastricht Aachen Airport. De hotelkoepel vreest dat een verdere toename van het aantal vrachtvluchten funest kan zijn voor het toerisme in Zuid-Limburg.

De koepel, met diverse hotels in het hele Heuvelland, wijst er in een brandbrief aan staatssecretaris Sharon Dijksma en de hele Tweede Kamer op dat het aantal klachten van gasten over geluidsoverlast de laatste tijd flink is toegenomen. Steeds meer zware vrachtvliegtuigen van en naar Beek, vliegen nu over het Heuvelland. "Zo’n 85 procent van alle gasten, voornamelijk afkomstig uit ‘Holland’ kiest juist voor Zuid-Limburg om in onze heuvels even van de stilte te genieten", zo stelt Heuvelland Hotels. "Wij dreigen onze klanten te verliezen, met catastrofale gevolgen voor heel Zuid-Limburg."

Pijler
In de brief wijst Heuvelland Hotels erop dat toerisme veruit de belangrijkste pijler is van de economie in de regio. Wanneer die in de problemen komt, dan raakt heel het Heuvelland in de problemen. Immers: "Industrie en zakelijke dienstverlening zijn niet mogelijk vanwege de beschermde status van het gebied."

Dijksma heeft zich voorgenomen om binnen drie weken een uitspraak te doen over de uitbreidingsplannen van het vliegveld.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje