Getuigen: 'Ze reden als gekken het dorp binnen'

Print
Getuigen: 'Ze reden als gekken het dorp binnen'

Foto: Annemiek Mommers

Het normaal zo rustige Oud-Roosteren werd woensdagmiddag bruut opgeschrikt toen er opeens een auto keihard het dorp binnen kwam rijden. Buurtbewoner Enrico Rovers stond op het punt om naar de tandarts te gaan toen hij knallen hoorde.

Rovers ging snel naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. "Ik moest wel opletten want er werd nog steeds geschoten. Ik zag twee mannen de auto uitrennen, allebei een andere kant op."

Een van de mannen was neergeschoten door de politie. Dat heeft Rovers niet gezien, maar even later zag hij wel hoe twee agenten de man probeerden te reanimeren.

Lees ookPolitie schiet man dood na achtervolging

Geblindoekt
De andere verdachte werd geblindoekt afgevoerd door agenten. "Hij kreeg iets over zijn hoofd en werd op zijn knieën gedwongen. Daarna is hij in een politieauto afgevoerd."

"Ze reden als gekken", zegt Mirian Thissen, die de wilde achtervolging tussen Susteren en Echt achter het stuur van haar eigen auto meekreeg. "Ze meenden dat de Rijksweg een circuit was en reden akelig hard". Ze zag geen politieauto maar een zwarte BMW met zwaailicht. "De mensen die op de vlucht waren reden zigzaggend tussen alle verkeer door. Ik denk dat ze zo'n 180 km/per uur reden."