Politie wachtte verdachte op bij helikopter in Budel

Print
Politie wachtte verdachte op bij helikopter in Budel

De politie heeft tijdens een actie een verdachte doodgeschoten. De man sloeg op de vlucht nadat agenten hem wilden aanhouden. Afbeelding: ANP

De derde verdachte die betrokken is bij de ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond is woensdagmiddag opgepakt op Kempen Airport in het Brabantse Budel, net over de grens bij Weert.

Dat bevestigt de beheerder van de luchthaven.

Niet in de lucht
Op het vliegveld probeerde de verdachte een helikopter te kapen, maar dit mislukte. Vlak voordat hij de helikopter kon instappen, is hij door meerdere politie-eenheden gearresteerd.

Volgens de beheerder worden er op het vliegveld geen helikopters verhuurd. Wel staan er meerdere gestationeerd. 

Wilde achtervolging
Andere mannen die betrokken waren bij de ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond werden woensdag, na een wilde achtervolging, bij Roosteren tegengehouden. Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in Roosteren een verdachte dood. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Volgens de politie wilden de criminelen uit de Amsterdamse onderwereld een helikopter kapen om daarmee vermoedelijk een verdachte van een liquidatie te bevrijden. De gevangene in kwestie zou kopstuk Benaouf A. zijn.

Advocaat Sander Janssen van Benaouf A. zegt dat hij slechts via in de media kennis heeft genomen van de berichtgeving over zijn cliënt.  "Van politie en justitie heb ik niets over het beweerde ontsnappingsplan gehoord. Dat hoeft ook niet, want als anderen hem uit de gevangenis willen halen, doet mijnheer zelf niets strafbaars," zegt de Amsterdamse advocaat. Hij bevestigt dat zijn cliënt in de gevangenis in Roermond een langdurige straf uitzit. "De laatste keer dat ik hem heb gesproken, verbleef hij daar nog."

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje