Bejaard echtpaar Gennep 'bankierde voor criminelen'

Print
Bejaard echtpaar Gennep 'bankierde voor criminelen'

Afbeelding: FIOD

Het oudere stel dat woensdag in Gennep werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude met een omvang van 41 miljoen euro, bankierde illegaal voor criminelen.

Dat schrijft De Telegraaf

Yab Yum
Volgens de ochtendkrant leenden Herman van O. (81) en zijn Taiwanese echtgenote Chun L. (61) onder anderen een fortuin aan de Amsterdamse ondernemer Chris Kraijpoel. De eigenaar van voormalig boordeel Yab Yum werd vorig jaar wegens fraude veroordeeld tot vier jaar cel. 

Van O. en L. werden woensdag in de boeien geslagen op verdenking van witwassen, belastingfraude, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren.

Lees ook: 'Er werd altijd vanalles bezorgd, maar klanten zag je nooit'

Crimineel
Het OM liet aan De Telegraaf weten dat het stel meerdere financieringen aan personen verstrekten die niet bij reguliere banken een lening konden krijgen, omdat ze crimineel zijn of financiële problemen hebben. Ook Kraijpoel kreeg deze week een bezoekje van FIOD-rechercheurs.

Volgens Kraijpoels advocaat vertelden zij dat hij geld geleend had bij een bedrijf dat verdacht wordt van fraude. "Daar keek hij van op. Het zag er namelijk allemaal erg netjes uit", aldus zijn raadsman Marnix van der Werf. De financiering werd verstrekt door MBK Holding, een bedrijf van Van O. en L. uit Hongkong dat meerdere vastgoedprojecten in Nederland financiert, waaronder een jachthaven in Loosdrecht. Ook daar werd woendag beslag op gelegd. 

Lees ook: Frauderend bejaard echtpaar genoemd in Panama Papers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen