Celstraf voor gewelddadige overval op prostituee in vakantiehuisje

Print
Celstraf voor gewelddadige overval op prostituee in vakantiehuisje

Afbeelding: Istock

De 25-jarige Rotterdammer Adnane El-F. moet negen maanden de cel in voor een gewelddadige overval op een prostituee in een Limburgs vakantiehuisje.

De rechter in Roermond veroordeelde de man donderdag tot 18 maanden cel, waarvan 9 voorwaardelijk. 

Vakantiehuisje
De Rotterdammer had in het voorjaar van 2014 een afspraak met een jonge vrouw, die vanuit een vakantiepark in Susteren als prostituee werkte. Eenmaal in het huisje mishandelde hij het slachtoffer en probeerde hij haar met tiewraps vast te binden en haar ogen en mond af te plakken met duct tape. Vervolgens ging hij er vandoor met 60 euro. 

DNA
Lange tijd ontbrak elk spoor van de dader, totdat hij in 2015 voor een ander strafbaar feit werd opgepakt. Toen hij in die zaak DNA moest afstaan, bleek er een match te zijn met de sporen op de tape en een handdoek uit het vakantiehuisje in Susteren. 

Ontkennen
Ondanks het DNA-bewijs ontkende El-F. dat hij ooit in Susteren was geweest. Hij had in Rotterdam bij een baantje wel eens een rol tape vastgehad waardoor zijn DNA erop terecht zou zijn gekomen. Die rol tape zou vervolgens ooit een keer in Susteren zijn beland. Dat zijn DNA mogelijk ook op de handdoek was gevonden verklaarde hij door te stellen dat de rol tape de handdoek moest hebben aangeraakt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje