Vermiste Anne Faber dood aangetroffen

Print

Afbeelding: De Limburger

In de omgeving van het Nulderpad bij Zeewolde is donderdagmiddag het levenloze lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht aangetroffen.

Daarmee komt een einde aan de bijna twee weken durende onzekerheid. Verdachte Michael P. vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Anne lag.

Fietstocht
Ondanks de slechte weersverwachting besloot Anne op vrijdag 29 september een fietstocht te maken. Rond 17.00 uur vertrok ze vanuit Utrecht. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend een selfie. Daarop is te zien hoe Anne in de stromende regen staat. Dit is haar laatste teken van leven gebleken.
Michael P. 
Nadat de familie diezelfde nacht nog bij de politie melding maakte van de vermissing, werd een onderzoek gestart. Naar aanleiding daarvan werd maandag de 27-jarige Michael P. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de jonge Utrechtse donderdag is gevonden. P. wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne. 

Verkrachtingen en overvallen
P. zat al een jarenlange celstraf uit voor zeer gewelddadige verkrachtingen en een reeks overvallen. En hoewel zijn strafblad al op jonge leeftijd fors was, schaamde de man uit Zeewolde zich daar geenszins voor. Sterker nog, hij was ‘trots en blij’ dat zijn droom met de verkrachtingen was uitgekomen. Sinds zijn arrestatie zit P. in volledige beperking. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het voorarrest van P. is donderdag met twee weken verlengd.