Kamerfracties willen betalen voor station Grubbenvorst

Print
Kamerfracties willen betalen voor station Grubbenvorst

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De Tweede Kamerfracties van aanstaand regeringspartijen D66 en CDA vinden dat het Rijk moet meebetalen aan de realisatie van een treinstation in Grubbenvorst.

Het station is geschrapt uit de plannen voor de modernisering van de Maaslijn vanwege een forse financiële tegenvaller. De BTW-compensatie van het Rijk waarop was gerekend, gaat niet door. 

Brandbrief
De provincie vindt nog steeds dat het station er moet komen, maar wil niet de volledige 6,4 miljoen zelf betalen. Daarom heeft de politiek in een brandbrief een oproep gedaan aan de Tweede Kamer om alsnog met geld over de brug te komen. 

Zonde
Volgens Kamerlid  Rob Jetten (D66) biedt het regeerakkoord waarin staat dat er extra geld komt voor nieuw openbaar vervoer daar ruimte voor. "Het Rijk en de provincie moeten hier samen uit kunnen komen”, zegt Jetten. „De hele Maaslijn wordt aangepakt. Het zou zonde zijn als het station nu niet meegenomen wordt.” Samen met Kamerlid Maurits van Martels van het CDA wil hij van de minister weten hoeveel geld er beschikbaar is. Op 10 november moeten Provinciale Staten definitief beslissen of station Grubbenvorst er komt. Voor die tijd willen D66 en CDA duidelijkheid. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →