Kamerfracties willen betalen voor station Grubbenvorst

Print
Kamerfracties willen betalen voor station Grubbenvorst

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De Tweede Kamerfracties van aanstaand regeringspartijen D66 en CDA vinden dat het Rijk moet meebetalen aan de realisatie van een treinstation in Grubbenvorst.

Het station is geschrapt uit de plannen voor de modernisering van de Maaslijn vanwege een forse financiële tegenvaller. De BTW-compensatie van het Rijk waarop was gerekend, gaat niet door. 

Brandbrief
De provincie vindt nog steeds dat het station er moet komen, maar wil niet de volledige 6,4 miljoen zelf betalen. Daarom heeft de politiek in een brandbrief een oproep gedaan aan de Tweede Kamer om alsnog met geld over de brug te komen. 

Zonde
Volgens Kamerlid  Rob Jetten (D66) biedt het regeerakkoord waarin staat dat er extra geld komt voor nieuw openbaar vervoer daar ruimte voor. "Het Rijk en de provincie moeten hier samen uit kunnen komen”, zegt Jetten. „De hele Maaslijn wordt aangepakt. Het zou zonde zijn als het station nu niet meegenomen wordt.” Samen met Kamerlid Maurits van Martels van het CDA wil hij van de minister weten hoeveel geld er beschikbaar is. Op 10 november moeten Provinciale Staten definitief beslissen of station Grubbenvorst er komt. Voor die tijd willen D66 en CDA duidelijkheid. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen