Reacties op dood Anne: 'We zien onze geliefde collega niet meer terug, we zijn er kapot van'

Print

Afbeelding: De Limburger

De dood van Anne Faber komt hard aan. Ook de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, leeft mee met de nabestaanden van de jonge vrouw.

"Het verdrietige nieuws over Anne Faber heeft ons allen diep geraakt. Gevoelens van ongeloof, verdriet en verbijstering overheersen in het hele land", reageert de Utrechtse burgervader. "De onzekerheid en de onmacht waarin Annes familie en vrienden bijna twee weken hebben verkeerd, is onvoorstelbaar. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden die nu hun geliefde Anne moeten missen. Laten we hen ruimte geven om dit enorme verlies te verwerken. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte."Bemind en onmisbaar
Ook bij Het Huis Utrecht, een werkplaats voor creatievelingen waar Anne Faber werkte, is het nieuws ingeslagen als een bom. "Vandaag is definitief gebleken dat we onze geliefde collega Anne niet meer terug zullen zien. We zijn er helemaal kapot van: in de korte tijd dat ze voor Het Huis heeft gewerkt maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. Onze gedachten zijn bij haar familie, vriend en vrienden, bij wie Anne op niet te bevatte wijze is weggerukt. Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend."

Michael P.
Altrecht, de instelling waar verdachte Michael P. resocialiseerde, spreekt van 'een onwerkelijk en intens verdrietig bericht'. "We zijn met onze gedachten bij alle mensen die haar nu moeten missen en wensen hen veel kracht toe in deze ongelooflijk verdrietige tijd. Voor nu past ons stilte."Volgers bedankt
De politie bedankt in een speciaal aan de volgers gericht Facebookbericht alle mensen die de afgelopen dagen hebben meegedacht en meegezocht. "Als beheerders van de Facebookpagina waren wij van mening dat iedereen, als dank voor het meedenken, een reactie verdiende. Wij hielden dan ook veelvuldig onze pagina in de gaten en hebben alle inboxberichten beantwoord (soms zelfs nog even 's avonds laat voor het slapen gaan). Wij danken iedereen voor het meedenken en wensen familie en bekenden van Anne veel sterkte bij het verwerken van dit verlies."

Op diezelfde sociale media reageren veel mensen verslagen op het nieuws dat het lichaam van Anne Faber gevonden is. "Je hebt al dagen zo'n angstig vermoeden maar als het dan bevestigd wordt vreselijk, sterkte voor de nabestaanden, maar ook voor alle nauw betrokken hulpverleners", schrijft iemand.