Topcrimineel weg uit gevangenis Roermond na bevrijdingspoging

© ANP

De Amsterdamse topcrimineel Benaouf A. is donderdagmiddag vanuit de gevangenis in Roermond overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Redactie

Dat melden betrouwbare bronnen aan De Limburger. A. zou rond 17:00 uur met een politiehelikopter zijn vervoerd. KapingCriminelen uit de Amsterdamse onderwereld probeerden woensdag een helikopter te kapen om daarmee A., een verdachte van een liquidatie, te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in oud-Roosteren een verdachte dood. Drie andere verdachten zijn opgepakt. De rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.

Politie fopt criminelen bij spectaculair ontsnappingsplan

© Bert Janssen

De politie heeft de criminelen die een helikopter wilden kapen om Benaouf A. uit de Roermondse gevangenis te bevrijden, woensdag flink bij de neus genomen.

De receptionist die de mannen op het kleine vliegveld van Budel ontving, bleek geen medewerker van de luchthaven, maar een politierechercheur. Dat meldt de Amsterdamse tv-zender AT5.HelikopterDe politie had lucht gekregen van de plannen en helikopterverhuurders vorige week al gevraagd om alert te zijn bij bestellingen van helikopters. De beheerder van de luchthaven had de politie dinsdag getipt over een mogelijk verdachte bestelling.

KlopjachtEen verdachte werd op het vliegveld aangehouden, daarna volgde een klopjacht op andere betrokkenen. Een tweede verdachte werd in Maarheeze gearresteerd. Na een wilde achtervolging schoot de politie een van hen dood in een weiland in Oud-Roosteren.