Politie fopt criminelen bij spectaculair ontsnappingsplan

Print
Politie fopt criminelen bij spectaculair ontsnappingsplan

Afbeelding: Bert Janssen

De politie heeft de criminelen die een helikopter wilden kapen om Benaouf A. uit de Roermondse gevangenis te bevrijden, woensdag flink bij de neus genomen.

De receptionist die de mannen op het kleine vliegveld van Budel ontving, bleek geen medewerker van de luchthaven, maar een politierechercheur. Dat meldt de Amsterdamse tv-zender AT5.

Helikopter
De politie had lucht gekregen van de plannen en helikopterverhuurders vorige week al gevraagd om alert te zijn bij bestellingen van helikopters. De beheerder van de luchthaven had de politie dinsdag getipt over een mogelijk verdachte bestelling.

Klopjacht
Een verdachte werd op het vliegveld aangehouden, daarna volgde een klopjacht op andere betrokkenen. Een tweede verdachte werd in Maarheeze gearresteerd. Na een wilde achtervolging schoot de politie een van hen dood in een weiland in Oud-Roosteren.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →