Directeur stapt op bij groenbedrijf Prio Verve

Print
Directeur stapt op bij groenbedrijf Prio Verve

De werkloodsen van Prio Verve in Roermond. Afbeelding: Jeroen Kuit

Directeur Bas Blezer van groen- en schoonmaakbedrijf Prio Verve in Roermond stapt per 1 december op.

In een brief die het personeel donderdag ontving, meldt Blazer dat hij een nieuwe stap gaat maken in zijn carrière en dat het tijd is "dat er een frisse blik komt voor Prio Verve". Volgens ingewijden moet Blezer, die aan de wieg stond van Prio Verve, het veld ruimen vanwege problemen op de werkvloer. 

Samenwerkingsverband
Prio Verve is een samenwerkingsverband van de sociale werkplaatsen Westrom (regio Roermond), Risse (regio Weert) en commercieel partner Vebego. Mensen die voorheen bij de sociale werkplaatsen in het groenonderhoud of de schoonmaak werkten, doen dat nu via detachering bij Prio Verve.

Geïntimideerd 
In mei werd bekend dat vooral sw’ers van Westrom het zwaar hebben bij Prio Verve. Uit een onderzoek, dat de  ondernemingsraad van Westrom in overleg met vakbond FNV heeft gehouden, bleek dat ‘Westrommers’ werden gepest en geïntimideerd en dat er sprake was van een angstcultuur op de werkvloer. Leidinggevenden zouden geen rekening houden met de arbeidsbeperkingen van mensen.

NIet vlekkeloos
Blezer erkende destijds dat de samensmelting - Westrom kwam in 2014 bij het samenwerkingsverband voor groenonderhoud - niet vlekkeloos was verlopen en wilde zo snel mogelijk met partijen om de tafel. In juli werd een extern bureau ingeschakeld om de klachten te onderzoeken. Dat kwam korte tijd later met de conclusie dat het allemaal wel meeviel bij Prio Verve.

Distantiëren
Van intimidatie door leidinggevenden zou niets zijn gebleken. Dat onderzoek, waartoe Prio Verve opdracht gaf, bleek slechts onder negentien van de pakweg driehonderd medewerkers te hebben plaatsgevonden, van wie twaalf leidinggevenden. Reden voor zowel de OR van Westrom als de FNV om zich ervan te distantiëren.

Volgens FNV-bestuurder  Marco Schipper en OR-voorzitter Christine Heijen van Westrom is het vertrek van Blezer een erkenning dat er wel degelijk iets aan de hand is bij Prio Verve. Tot er een nieuwe directeur is gevonden komt er per 1 december een interimmer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →