Rieu geeft eerbetoon aan overleden trombonist

Print
Rieu geeft eerbetoon aan overleden trombonist

André Rieu en de overleden Ruud Merx (inzet). Foto: Foto: ANP/ Piroschka van de Wouw

André Rieu heeft donderdagavond tijdens het Gouden Televizier Ring Gala in Amsterdam een eerbetoon gebracht aan de overleden trombonist Ruud Merx.

De Maastrichtse violist mocht met zijn Johann Strauss Orkest de spits afbijten in de rechtstreekse televisie-uitzending. Rieu droeg de openingswals op aan de vorig jaar op 47-jarige leeftijd overleden trombonist en sprak met respect over hem. Hij noemde Ruud Merx "een goede vriend en een clown, die iedereen aan het lachen kon maken."

Beste programma
Zondag met Lubach is volgens de tv-kijkers het beste televisieprogramma van het jaar. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52e editie van het televisiegala. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan Arjen Lubach.

Wereldwijd viraal
De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson. De satirische nieuwsshow Zondag met Lubach brengt precaire en ingewikkelde onderwerpen op een luchtige en grappige wijze voor het voetlicht. Presentator Arjen Lubach was tot tweemaal toe de bron van video’s die wereldwijd viraal gingen. Voorafgaande aan het tv-gala in de AFAS Live had Lubach de led-schermen van de naburige Ziggo Dome 'gekaapt' om stemmen te trekken.

Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Floortje Dessing voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.