'Topcrimineel Benaouf A. kon heli voor ontsnapping vanuit cel regelen'

Print
'Topcrimineel Benaouf A. kon heli voor ontsnapping vanuit cel regelen'

Afbeelding: iStock

De gevangenis in Roermond is na de mislukte helikopterontsnapping van Benaouf A. volledig uitgekamd. Resultaat: er werden meerdere telefoons gevonden. Ook A. had er een aantal in zijn bezit.

Dat bevestigen bronnen uit de gevangenis aan De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant had een van de gevangenen drie telefoons ter beschikking.  

Stokje
Prominent lid van de ’mocromaffia’ Benaouf A. had woensdag zomaar kunnen ontsnappen uit de Roermondse gevangenis, ware het niet dat de politie daar vakkundig een stokje voor stak. Agenten waren op de hoogte van de helikopterontsnapping en dus kon de politie zich ver van tevoren tactisch opstellen op het vliegveld in Budel. Op spectaculaire wijze kon de vluchtpoging worden verijdeld. 

In de nasleep van de actie schoot de politie woensdag na een wilde achtervolging in Roosteren een verdachte dood. Drie mannen zijn aangehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →