Komst parkeerplek Arsenaal Venlo met weken vertraagd

Print
Komst parkeerplek Arsenaal Venlo met weken vertraagd

Op de plek van de gesloopte parkeergarage moeten parkeerplekken komen. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

De komst van negentig tijdelijke parkeerplaatsen in het centrum van Venlo is weken vertraagd.

Die zijn gepland op de plek van de inmiddels gesloopte parkeergarage Arsenaal. De bedoeling was dat de parkeerplek uiterlijk begin november klaar zou zijn.

December
Maar de onderaannemers die zou zorgen voor het beklinkeren van het terrein heeft op het laatste moment aangegeven het werk niet uit te kunnen voeren, meldt wethouder Stephan Satijn in een schrijven aan de gemeenteraad. Er wordt nu alles op alles gezet dat er medio december – voor de kerstinkopen - geparkeerd kan worden.

Asfalt
De sloopaannemer Demorec iso p het hart gedrukt naarstig op zoek te gaan naar een andere onderaannemer.  Die moet het terrein gaan asfalteren, in plaats van beklinkeren, zo is besloten. Dat scheelt circa twee weken.  Bijkomend voordeel is dat  asfalteren in tegenstelling tot klinkers een geluidsarme bestrating is, stelt Satijn.

En dat is weer gunstig voor bewoners van het appartementencomplex Prinsenhof en woningen aan het Arsenaalplein. Zij klaagden tijdens de sloop van de parkeergarage over stofoverlast. Ook ergerden ze zich ook aan het feit dat de sloop geregeld voor zeven uur in de ochtend begon en na zeven uur ’s avonds door ging. Daarop maande de gemeente de aannemer zich aan de afgesproken werktijden te houden en maximale maatregelen te nemen tegen de stofoverlast.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →