Fashion Makes Sense Award voor sexy kleding

Print
Kleding die sexy is én duurzaam. Die combinatie levert ontwerpster Biruté Mazeikaite van modelabel Mukashi Mukashi de eerste Fashion Makes Sense Award op.

De prijs met een geldbedrag van 2500 euro is uitgereikt in Maastricht door gedeputeerde Daan Prevoo (SP, duurzaamheid) tijdens de Dutch Earth Week waarin duurzaamheid centraal staat. Prevoo belooft dat de provincie Limburg de Fashion Makes Sense Award voor de duur van drie jaar (financieel) ondersteunt.

Unaniem
Met hulp van het geldbedrag ontwerpt de van oorsprong Litouwse Biruté Mazeikaite een nieuwe duurzame kledingcollectie die ze komend jaar tijdens het Fashionclash Festival 2018 in Maastricht showt. De vakjury koos unaniem voor de kleding van de Litouwse ontwerpster die samen met negen andere kandidaten in de race was voor de Fashion Makes Sense Award.

Uitdaging
Volgens juryvoorzitter Desiree Kleinen zijn “de ontwerpen van modelabel Mukashi Mukashi (Japans voor: ‘er was eens…’) origineel, zeer goed uitgevoerd, ambachtelijk, fris en behoorlijk sexy, wat vaak toch een uitdaging is als het om duurzame projecten gaat". De winnares – die in Berlijn woont – was bijna in tranen tijdens de uitreiking en zei “heel erg vereerd te zijn. En ik ben blij dat niet alleen mijn moeder me steunt".

Gebreid
De publieksprijs (een geldbedrag van 500 euro) gaat naar STRIKKS. Een in Maastricht gevestigd label van ontwerpers Maartje Boer en Suzanne Vaessen. Zij maken gebreide kleding die je helemaal naar eigen smaak kan aanpassen in zowel kleur, patroon en vorm van bijvoorbeeld een trui.
 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →