Heemels in beroep tegen celstraf van 14 maanden

© ANP

Voormalig PVV'er Michael Heemels gaat in hoger beroep tegen de onvoorwaardelijke celstraf van 14 maanden die de rechter hem vanwege verduistering heeft opgelegd. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bevestigd.

Redactie

Twee weken geleden werd Heemels voor de rechtbank in Maastricht veroordeeld voor oplichting van de PVV.

VerduisterdDe oud-fractievoorzitter van de PVV in de Limburgse Provinciale Staten, die ook woordvoerder was van Geert Wilders, heeft 176.000 euro verduisterd uit de partijkas. Dat geld ging op aan luxespullen, drank en drugs.

De rechter legde een zwaardere straf op dan normaal omdat Heemels destijds een voorbeeldfunctie had. Hij heeft het aanzien van de politiek geschaad. Naast de celstraf moet hij ook het geld terugbetalen aan de PVV. Mocht hij in de toekomst nog eens de fout ingaan, dan moet hij nog 4 maanden extra de cel in.Lees ook: Gevallen 'golden boy': 'Ik ben geschrokken'

Niet de cel inMeteen na de rechterlijke uitspraak adviseerde Heemels’ advocaat Geertjan van Oosten zijn cliënt al met klem om in hoger beroep te gaan. Nu dit inderdaad gebeurt, gaat de oud-politicus uit Herkenbosch voorlopig niet de gevangenis in. Dat hoeft pas wanneer de straf onherroepelijk is.

WerkdrukMichael Heemels geeft aan dat de rechtbank te weinig rekening heeft gehouden met de werkdruk, waarmee hij te maken had in de tijd dat hij in dienst was bij Geert Wilders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee